Griepvaccinatie – Huisartspraktijk Huisman – Haarlem
Oude Zijlvest 41 2011 VR Haarlem Tel:023-5310693 023-5329798
Header afbeelding

Griepvaccinatie

Griep vaccinatie 2021  (let op: géén covid vaccinatie)

Dit jaar is gebruikt gemaakt van een nieuw oproepsysteem. Hierbij blijken meer mensen dan voorgaande jaren in aanmerking te komen voor een griepvaccinatie. Voorheen werd de selectie handmatig aangepast door de huisarts. Echter op nadrukkelijk advies van VWS, krijgt  iedereen die in aanmerking komt volgens de richtlijn, dit jaar daadwerkelijk een oproep. Ook als u eerder aangegeven hebt geen oproep te willen ontvangen.

Als u twijfelt of de oproep wel terecht is toegekend, kunt u contact met ons opnemen (liefst via portaal).

Mocht u normaliter een oproep van ons ontvangen, maar dit jaar geen gekregen hebben, neemt u dan ook contact op met de praktijk.  Wij zullen u verder helpen.

Als u weloverwogen afziet van de vaccinatie, hoeft u dat niet aan ons te melden.

De geplande vaccinatiemiddag heeft op 13 oktober plaatsgevonden. De opkomst was zeer groot. Ondanks een maximaal toegestane bestelling, bleken de griepvaccinaties net voortijdig op. Was u de pechvogel die achter het net viste of was u verhinderd op de 13e; de nabestelling zal op 16 november geleverd worden.  Neemt u na deze datum contact op met de assistente om een tijdstip te plannen waarop u alsnog uw vaccinatie kan krijgen op de praktijk. Wij kunnen pas een planning maken als we de vaccins daadwerkelijk binnen hebben. Houdt u rond die tijd de website in de gaten voor aanvullende informatie.

Een aantal mensen zal ook een uitnodiging hebben gekregen voor de pneumococcen vaccinatie. Deze is nog wel op voorraad in de praktijk.

voor meer informatie bekijk ook www.rivm.nl/griepprik   en   www.thuisarts.nl/griep