Griepvaccinatie – Huisartspraktijk Huisman – Haarlem
Oude Zijlvest 41 2011 VR Haarlem Tel:023-5310693 023-5329798
Header afbeelding

Griepvaccinatie

Covid 19 vaccinatie 2021

bijgewerkt 01/06/2021

Voor snelle communicatie is het heel fijn als er een geldig e-mail adres bij ons bekend is. U kunt dit aan ons doorgeven; liefst door u aan te melden bij het portaal (zie startpagina, icoontjes) of anders telefonisch via de assistente (keuze 3)

Wanneer word ik gevaccineerd tegen het covid-19 virus?

Ik ben 60+ en woon thuis:

In de laatste week van januari werd gestart met het vaccineren van thuiswonenden van 90 jaar en ouder. Daarna zullen telkens de volgende leeftijdsgroepen opgeroepen worden. Selectie van de leeftijdsgroep gebeurt op basis van uw geboortedatum. U krijgt bericht via de GGD.

Bent u geboren in 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, dan bent u  als het goed is via ons gevaccineerd met het AstraZeneca vaccin. Uw 2e vaccinatie wordt op wo 23 juni gegeven, op dezelfde tijd als de vorige vaccinatie. Met als reservedatum 7 juli. Om logistieke redenen kunnen helaas niet schuiven met deze data en kunnen we geen ‘losse’ vaccinaties buiten deze dagen om geven.  Als u de eerste vaccinatie met Astra Zeneca heeft gehad, is het aan te raden niet te switchen naar een ander vaccin.

Voor wie nog geen eerste vaccinatie met AstraZeneca heeft genomen kan vanaf zaterdag 5 juni online een afspraak maken bij de GGD www.coronavaccinatie-afspraak.nl voor vaccinatie met Pfizer of Moderna

Ik ben tussen de 18 en 60 jaar, woon thuis en heb een medische indicatie

Als u normaliter van ons een oproep voor de griepprik ontvangt, ook als u deze in het verleden definitief geweigerd heeft, ontvangt u tussen 4-18 mei een oproep van ons. Ook mensen die recent een diagnose hebben gekregen die op de indicatielijst staat, zullen een oproep ontvangen.

Met vooraf vastgestelde zoekcriteria is in ons systeem een selectie gegenereerd. Deze is inmiddels naar een gespecialiseerde drukker gestuurd. Wij hebben geen invloed op de snelheid van verzending.

Zodra u de brief krijgt, kunt u het in de brief vermelde GGD nummer bellen voor het maken van een afspraak voor een vaccinatie. Volgens de planning moet u uiterlijk begin juni uw eerste vaccinatie gekregen hebben. U wordt vermoedelijk gevaccineerd met het Pfizervaccin, mogelijk met Moderna. Dit zijn vergelijkbare vaccins. U kunt geen invloed uitoefenen op de keuze.

 

Ik ben tussen de 18 en 60 jaar, woon thuis en heb verder geen gezondheidsklachten: *

Mensen geboren in 1961 t/m 1981 kunnen heden via de site van de GGD een afspraak inplannen. Ook als u nog geen oproep per post heeft ontvangen. www.coronavaccinatie-afspraak.nl

1961-1971: vanaf begin mei; Pfizer, Moderna of Janssen (geen eigen keuze)

1972-1981: vanaf eind mei:       idem

1982-1991: vanaf begin juni:     idem

1992-2003: vanaf eind juni:    idem

Ik ben jonger dan 18 en woon thuis:

Op dit moment is nog niet bekend wanneer kinderen onder de 18 gevaccineerd gaan worden.

Woont u in een verpleeghuis of instelling; Neem dan contact op met uw verzorger over wanneer u naar verwachting gevaccineerd wordt

Werkt u in de zorg en heeft u direct contact met cliënten/patiënten? Neemt u dan contact op met uw werkgever over wanneer u naar verwachting wordt gevaccineerd.

Kijk voor meer informatie op www.coronavaccinatie.nl

* Ik heb een onterechte oproep gekregen voor ‘medische indicatie’              Ons dossiersysteem heeft een selectie gemaakt op basis van bepaalde diagnose codes en medicatie. Dat kan ook een een diagnose of medicatie uit het verleden zijn. Dit is dezelfde selectie als bij de jaarlijkse griepprik. Normaliter filteren wij handmatig de mensen eruit die geen directe indicatie hebben. De rijksoverheid heeft ons gevraagd dat deze keer niet te doen, omdat dat vertragend zou werken. Dit heeft erin geresulteerd dat er een groep mensen uitgenodigd zijn, die strikt genomen geen medische indicatie hebben. U hoeft ons hiervoor niet te bellen of mailen, maar u kunt gewoon gebruik maken van de oproepbrief.